De Meneer Konijn-actie van Q-music heeft heel wat geld opgebracht. Er werd een bedrag van 221.614 euro ingezameld ten voordele van vzw Kindergeluk. 308 Vlaamse gemeenten organiseerden allerlei inzamelacties om dit goede doel te steunen. Vorselaar bleek uiteindelijk de meest solidaire gemeente te zijn.  De gemeente kreeg maar liefst een totaalbedrag van 11.735 euro bij elkaar. Hieruit volgde dat Vorselaar met 1.50 euro per inwoner het gulst was. Om Vorselaar te bedanken voor deze uitmuntende prestatie, besloot Q-music hen te verwennen met een live-uitzending en live-optreden van 3M8S, Moonboy en Tom Helsen.

Heel wat hartverwarmende initiatieven

In Vorselaar werden heel wat acties op poten gezet. De actie waarbij het meeste geld werd ingezameld, was de ninetiesfuif die Vorselarenaar Benny Van Hooghten organiseerde. Met dit evenement slaagde hij erin om 10.000 euro bij elkaar te sprokkelen. Een terecht fiere Benny reageert: “De ninetiesfuif bleek een groot succes te zijn. Ik wil al de vrijwilligers bedanken, maar in het bijzonder alle Vorselarenaren, want zonder hen was dit onmogelijk geweest.”

Studenten aan de lerarenopleiding van de Thomas More Hogeschool leverden eveneens een belangrijke bijdrage. De studentenraad bundelde de krachten en organiseerde een cakeverkoop. Hierdoor zamelden ze 270 euro in. Elise en Sanne, twee studenten aan de Thomas More Hogeschool, reageren: “Wij zijn erg tevreden met het resultaat dat we bereikt hebben. Als toekomstige leerkrachten wilden wij zeker ons steentje bijdragen aan dit goede doel. Graag willen we alle medestudenten en leerkrachten bedanken die onze actie wilden steunen door cake te kopen.”

Een terecht fiere burgemeester

Burgemeester Lieven Janssens, die bovendien jarig was, kon geen beter moment uitkiezen om zijn verjaardag te vieren. Hij besloot zijn gemeente te bedanken met Meneer Konijn cupcakes en warme chocolademelk.  Janssens mag terecht fier zijn op zijn gemeente die duidelijk het hart op de juiste plaats heeft.  Redactie en foto's Hanne Geudens  / Nnieuws.